ما در این مطلب برای آن که بهتر با اهمیت انتخاب رنگ در نقاشی داخلی ساختمان آشنایی پیدا کنید، در ابتدا به تاثیر روانی رنگهای بهکار رفته در ساختمان میپردازیم، سپس بهترین رنگها را برای رنگ آمیزی داخل ساختمان یا هر فضای دیگر، انتخاب میکنیم. پس تا انتها همراه ما بمانید.
رنگها نماد و نشانهای هستند که میتوانند نوع تفکر و اعتقادات جوامع و افراد را متناسب با زندگی آنها، نشان دهند. برای همین گاهی یک رنگ خاص میتواند برای یک جامعه یا گروه معنای ویژهای پیدا کند و نشاندهنده آرمانهای آنها حتی باشد.
رنگها این توانایی را دارند تا بر جسم و روح افراد تاثیر بگذارند. بههمین دلیل آنها طبق تحقیقات جامعهشناسی میتوانند در پیشرفت یا پسرفت یک جامعه تاثیرگذار باشند. بنابراین برای استفاده از رنگ درست و مناسب در هر فضای داخلی باید دقت بالایی کرد.
برای اینکه بتوانید با این تاثیر بهتر آشنایی پیدا کنید، تعدادی از مهمترین و پرکاربرترین رنگها را با یکدیگر مورد بررسی قرار میدهیم. به این ترتیب میتوانید با کمک یک نقاش داخل ساختمان حرفهای، نتیجه دلخواه خود را از رنگ آمیزی بنای خود بگیرید.
درخشانترین و روشنترین رنگها، زرد خالص است. این رنگ عمق ندارد و از نظر روشنایی به سفید نزدیک است. زرد طیفهای رنگی مختلفی دارد که در میان آنها زرد درخشان نمادی از دانش، فهم انسانی، روشنایی معنوی و نور الهی است. طیفهای تیرهتر آن نیز ناپایداری، تردید، شک و بیاعتمادی را به افراد داخل آن محیط تلقین میکنند.
زمانی که میخواهید از رنگ زرد در فضای رنگ آمیزی فضای خانه خود استفاده کنید، باید بدانید استفاده از آن در کنار رنگهای دیگر، تاثیرات متفاوتی بر حالات روانی افراد دارد. بهعنوان مثال استفاده از رنگ نارنجی در کنار این رنگ در فضاها، آن را روشنتر و با درخشش شدیدتر میکند. قرار گرفتن آن در کنار رنگ قرمز نیز به جلال و شکوه فضای شما اضافه خواهد کرد.
رنگ زرد در کنار رنگ آبی درخشش حداکثری پیدا میکند و حس و حال رنگ آمیزی فضای داخلی شما را روحانیتر میکند. این رنگ انرژی شدید و رام نشدنی دارد و هنگامی که در کنار بنفش قرار میگیرد، به آفرینش فضایی بهشدت خالص و درخشان کمک میکند.
استفاده از این رنگ بهتنهایی نیز میتواند شادیبخش باشد و اگر بهدنبال خلق فضایی بهدور از ناراحتی و اضطراب هستید، زرد میتواند انتخاب خوبی برایتان باشد.
قرمز یکی از قدرتمندترین رنگهای موجود در طبیعت است که ذات گرم و انرژیبخشی دارد. این رنگ از خود نیروهای بسیاری را به بیرون منتقل میکند و میتواند نهایت برافروختگی و انرژی درونی را بهخوبی نشان دهد.
رنگ قرمز نماد زندگی، هیجان، قدرت، شورش انقلابی و علاقه مفرط به زندگی است. استفاده از این رنگ در نمای داخلی ساختمانها به جذاب، بانشاط و سرزنده رسیدن فضاها کمک میکند.
این رنگ نیز مانند زرد هنگامی که در ساختمان در کنار دیگر رنگها قرار بگیرد، تاثیرات متفاوتی بر افراد میگذارد. استفاده از آن در کنار نارنجی گرمی و حرارت فضا را به اوج خود میرساند و میتواند به نمادی از شور و شعله سوزان تبدیل شود.
بهکار بردن قرمز در کنار آبی در نقاشی داخلی ساختمان، آن را انعطافپذیر میکند. همچنین استفاده از رنگ سفید در کنار آن میتواند شور فضای مورد نظر را کاهش دهد و به تعادل آن کمک کند. استفاده از این رنگ در داخل منزل و محیط کار شما، در صورتی که بهدرستی از آن استفاده کنید، به افزایش شور و حرارت محیط منجر خواهد شد.
نقطه مقابل رنگ قرمز، آبی است. این رنگ آرام و شکیبا است و با سردی و درون گرایی خود میتواند افراد را به خود جذب کند. استفاده از رنگ آبی در رنگ آمیزی محیط میتواند به آن جلوهای معنوی و احترامبرانگیز دهد.
آبی طیفهای مختلفی دارد. بههمین دلیل بسته به نوع رنگی که استفاده میکنید، تاثیر متفاوتی بر فضاهای شما و کاربران داخل آن خواهد گذاشت. رنگ آبی متمایل به تیره احساس آرامش و ساکن بودن را برای محیط بهدنبال دارد. در مقابل رنگ آبی القاکننده حس امید و فعالیت به افرادی است که در آن فضا قرار دارند.
اگر میخواهید برای رنگ آمیزی محیط خود از رنگ آبی استفاده کنید، بهتر است در نظر بگیرید چه احساسی را که میخواهید به کاربران آن القا کنید. به این ترتیب میتوانید طیف بهتری را برای ساختمان خود انتخاب کنید.
سبز یک رنگ سرد بوده که نماد عقلگرایی و اعتدال است. این رنگ مفهوم زندگی را در غرب میرساند و در شرق، یک رنگ روحانی و مذهبی است. رنگ سبز تلفیقی از زرد و آبی است و میتواند احساس دانش و ایمان معنوی را در فضا ایجاد کند. همچنین استفاده از این رنگ عرفانی در محیط میتواند حس امید و زندگی دوباره را در افراد زنده کند.
اگر میخواهید در رنگ آمیزی فضای داخلی ساختمان خود از سبز استفاده کنید، باید از تاثیر آن در کنار دیگر رنگها اطلاع داشته باشید. سبز در کنار آبی محیط را سرد و فشرده میکند و در کنار زرد، گرمی، سرزندگی و فعالیت را به اطراف هدیه میدهد.
نارنجی یک رنگ گرم بهشمار میرود که نماد بلوغ، جوانی و شادابی است. استفاده از آن در رنگ آمیزی محیط احساس سرخوشی، وجد و نشاط را در افراد بیدار میکند. با اینحال نارنجی رنگی نیست که بهسادگی قابل تحمل باشد، بنابراین باید از آن در کنار دیگر رنگها استفاده کنید.
ترکیب نارنجی با سفید، انرژی آن را کاهش میدهد و میتواند برای رنگ آمیزی ساختمان، مناسب باشد. استفاده از آن در کنار رنگ آبی نیز میتواند کیفیت فضای شما را با ایجاد کنتراست سرد و گرم افزایش دهد.
بنفش یکی از مرموزترین و ابهام آمیزترین رنگهای موجود در طبیعت بوده که احساسات القایی آن، نقطه مقابل صراحت و روشنایی است. این رنگ ترکیبی از قرمز و آبی است و زمانی که به هرکدام گرایش بیشتری داشته باشد، تاثیر متفاوتتری بر کیفیت فضاهای داخلی شما میگذارد.
گرایش آن به ارغوانی حس هراس و وحشت را در فضا و روان کاربران آن ایجاد کرده و در مقابل گرایش به آبی، آن را خیال انگیز و اسرارآمیز میکند.
اگر میخواهید با استفاده از بنفش رنگ آمیزی فضای داخلی ساختمان خود را زیبا و نشاط آور کنید، از رنگ سفید کمک بگیرید. کنار هم قرار گرفتن این دو رنگ، نتیجه دلخواهی را به محیط شما میدهد.
تا اینجا با تاثیر هر رنگ بر حس و حال هر فضا آشنایی پیدا کردید. بنابراین میدانید باید رنگ مناسبی را برای رنگ آمیزی داخلی هر محیط انتخاب کنید تا تاثیر روانی خوبی داشته باشد.
بههمین دلیل به بررسی انتخاب رنگ مناسب برای هر نوع فضا در داخل ساختمان مسکونی میپردازیم. اما باید بدانید علاوه بر رنگ، اینکه نقاش شما برای نقاشی داخل ساختمان و نما مهارت داشته باشد، تاثیر بالایی در کیفیت نهایی رنگ در خانه شما دارد.
سقفها و دیوارها قسمتهایی از ساختمانها هستند که رنگ آمیزی بیشترین نمود خود را در آنها پیدا میکند. بههمین دلیل اهمیت دارد تا رنگ مناسبی را علاوه بر اجرای باکیفیت آن انتخاب کنید.
معمولا رنگها در فضاهای وسیع غلیظتر بهنظر میآیند بههمین دلیل باید از رنگهای روشنتر برای سقف استفاده کنید. به این ترتیب شما به کمک رنگ آمیزی فضای داخلی، نور کافی را برای فضا تامین خواهید کرد.
برای رنگ آمیزی سقف، رنگهای سفید، سفید مایل به خاکستری یا زرد انتخابهای خوبی هستند. اگر سقف فضای شما بلند است و میخواهید کوتاهتر از چیزی که در واقعیت وجود دارد بهنظر برسد، از رنگهای تیرهتر استفاده کنید.
افراد در فضاهایی که سقف کوتاهتری دارند، احساس صمیمیت و راحتی بیشتری میکنند که نقطه مقابل احساس سرکوب شدگی سقفهای بلندتر است. بنابراین زمان نقاشی ساختمان خود، از رنگهایی استفاده کنید که تاثیر آنها متناسب با کاربری آن باشند.
افراد باتوجه به علایق و سلایق خود از رنگهای متفاوتی برای دیوار استفاده میکنند. در میان آنها مواردی وجود دارند که استفاده از آنها بیشتر رایج است. رنگهای روشن و سفید، از جمله این رنگها هستند. در فضاهایی که نورگیری مناسب و خوبی دارند، استفاده از رنگهای تیرهتر میتواند یک انتخاب متفاوت باشد.
اتاق نشیمن اصلیترین فضای هر منزل است. بههمین علت تمرکزی که بر کیفیت رنگ آمیزی این فضا وجود دارد، بیشتر از سایر نقاط خانه است. گزینههای متفاوتی برای انتخاب رنگ این فضا وجود دارد که رنگهای طبیعی موجود در اتاق انتخابهای بهتری هستند.
در رنگ آمیزی فضای داخلی نشیمن باید از ترکیب رنگهای تیره و روشن جلوگیری کنید. این ترکیب میتواند توجه زیادی را بهخود جلب کند. بههمین علت نمیتواند برای اتاق نشیمن که برای مطالعه، استراحت، گوش دادن به موسیقی و گفتگو مورد استفاده قرار میگیرد، مناسب باشد.
بنابراین برای جلوگیری از حواس پرتی کاربران، در رنگ آمیزی این فضا از رنگهایی استفاده کنید که تضاد کمی با پرده دارند و روشنتر از مبلمان فضا باشند.
فرقی ندارد برای این فضا از پرینت دیواری، کاغذ دیواری یا رنگ استفاده کنید. کیفیت اجرای آنها تعیینکننده زیبایی فضای نشیمنتان است.
اتاق غذاخوری محلی برای تجمع افراد در درون یک خانه است. بنابراین باید با کمک رنگ آمیزی مناسب فضایی گرم، شاد و دوستانه ایجاد کنید. برای انتخاب رنگ باید از گزینههایی که بیماری و ناخوشی را به خاطر میآورند، اجتناب کنید. زرد و سبز نمونهای از این رنگهای نامناسب هستند.
برای رنگ آمیزی فضای داخلی اتاق غذاخوری، از رنگهای روشن و درخشان استفاده کنید. به این ترتیب محیط میتواند به کاربران احساس انرژی بیشتری را دهد.
آشپزخانه نقطه مقابل سکون است. بنابراین در این قسمت از خانه باید از رنگهایی استفاده کنید که تحرکبخش باشند. رنگهای گرم انتخاب مناسبی برای این فضا هستند زیرا میتوانند هوشیاری کاربران را تقویت کنند و محرکهای برای قدرت خلاقانه آنها باشند.
رنگهای روشن و درخشان دیگر انتخابهای مناسبی هستند که به افراد انرژی میدهند.
بعد از نشیمن، اتاق خواب مهمترین مکان برای نمود حداکثری رنگ آمیزی فضای داخلی است. این فضا محلی برای استراحت و آرامش است. بنابراین رنگهای متضاد و تند انتخاب مناسبی نیستند و بهتر است از رنگهای ملایم استفاده کنید.
انتخاب رنگ در رنگ آمیزی اتاق خواب به اقلیم نیز بستگی دارد. در اقلیم سردسیر رنگهای گرم مناسبتر هستند و در نواحی که آب و هوای گرمتری دارند، رنگهای سرد اثر نیروبخشی دارند و مناسب هستند.
برای نقاشی ساختمان و بهویژه فضاهایی که برای کودکان هستند، تاثیر رنگ آمیزی را بیشتر میتوان حس کرد. بنابراین برای کودکان در هر رده سنی، باید از رنگ مناسب با روحیه آنها استفاده کنید.
برای رنگ آمیزی اتاق نوزاد رنگهای ملایم و پاستلی انتخاب مناسبی هستند. کودکان زیر 13 سال نیز نیاز به رشد در محیطهای شاد و درخشان دارند. بههمین علت رنگهای زرد، نارنجی و قرمز گزینه خوبی برای آنها هستند.
از طرفی نوجوانان و کودکان بالای 13 سال به آرامش بیشتری نیاز دارند. بنابراین رنگهای روشن با طیف آبی و سبز میتواند برای آنها مناسب باشند.
از آنجایی که اتاق مشترک را زوجها با یکدیگر استفاده میکنند، باید انتخاب رنگ برای آن و برای رنگ آمیزی داخل خانه هماهنگ با سلیقه هردو نفر باشد.
رنگهای تیره و تند برای این اتاق مناسب نیستند، زیرا یک فضای سنگین و ناخوشایند ایجاد میکنند. برای رنگ آمیزی این فضا ترکیب سفید با رنگهای ملایم ملیح مانند سرخابی، گلبهی، لیمویی کمرنگ، ارغوانی ملایم و صورتی، انتخابهای مناسبی است.
همانطور برای ساختمانهای مسکونی رنگ اهمیت دارد، در رنگ آمیزی داخل مغازه و محیطهای اداری و تجاری نیز اهمیت پیدا میکند. پس در ادامه به بررسی رنگهای مناسب برای رنگ آمیزی فضای داخلی شرکت و محیط اداری میپردازیم:
فضاهای اداری باید بتوانند برای افراد احساس آرامش و امنیت را به ارمغان بیاورند. با چنین هدفی رنگهای سبز و آبی انتخاب مناسبی برای رنگ آمیزی محیط هستند.
رنگ سبز اضطراب کارکنان را کاهش داده و به چشم آنها استراحت میدهد. علاوه بر این انتخاب سبز برای رنگ آمیزی محیطهایی که روشنایی کافی ندارند یا در آنها کامپیوتر بسیار مورد استفاده قرار میگیرد، هوشمندانه است.
آبی انتخاب مناسبی برای کاهش استرس و اضطراب است و میتواند به کاهش فشار خون کمک کند. استفاده از این رنگ محبوب در نقاشی داخل اداری به افزایش قدرت کار افراد کمک میکند و نمیگذارد احساس غم و اندوه به سراغ آنان بیاید.
رنگهای گرم میتوانند به افراد گرما و احساس خوشایند را تزریق کنند. اما برای رنگ آمیزی فضای اداری خود با زر و نارنجی، باید از طیف مناسبی از آنها استفاده کنید.
روشن بودن بیش از اندازه زرد و نارنجی به کارکنان فضا احساس گرسنگی، عصبانیت و سرخوردگی القا میکند. بنابراین از این رنگها باید بااحتیاط و بهاندازه استفاده کنید تا چشم افراد را بیش از حد تحریک نکنید و فشار چشم آنها را افزایش ندهید.
قرمز یکی از هیجان آورترین رنگهای موجود در طبیعت است که استفاده از آن در محیط کاری، میتوانند کارکنان را تحریک کند. همچنین افزایش ضربان قلب، فعالیت مغز و اشتیاق دیگر اثرات آن است.
رنگ آمیزی فضای داخلی با قرمز تنها در حالی مفید خواهد بود و اثرات مثبتی را بر روحیه کارکنان خواهد گذاشت که به عنوان یک رنگ مکمل مورد استفاده قرار بگیرد. فضاهای اداری که از رنگ قرمز در رنگ آمیزی خود بهدرستی استفاده کنند، میتوانند بازدهی کارکنان را افزایش دهند.
نقاشی دیواری یا رنگ صورتی اثرات آرامبخشی بر روحیه کارکنان دارد. اما این رنگ ماهیت ظریفی دارد که برای محیطهایی که افراد در آنها فعالیت حرفهای انجام میدهند، چندان مناسب نیست.
سفید یکی از رایجترین رنگها در برای رنگ آمیزی فضای داخلی انواع ساختمان است. این رنگ نماد صلح، میتواند احساس پاکیزگی را به فضا منتقل کند اما در عین حال ممکن است بهدلیل انعکاس بالای نور، روی چشمها فشار بیاورد.
رنگ آمیزی ساختمان یکی از کارهایی است که تقریبا تمام افراد در طول زندگی خود دست کم یکبار با آن مواجه شدهاند. بنابراین یکی از اولین سوالاتی که آنها دارند در ارتباط با قیمت نقاشی داخل ساختمان است.
قیمت رنگ آمیزی وابسته به نوع فضا تغییر نمیکند، بلکه نوع رنگ و تکنیک اجرای آن تعیینکننده قیمت نهایی است. برای مثال قیمت رنگ آمیزی پارکینگ با رنگ آمیزی تاسیسات تفاوتی ندارد. اما اگر تکنیک و نوع رنگی که برای هرکدام مورد استفاده قرار میگیرد متفاوت باشد، قیمت هر متر از اجرای رنگشان تغییر میکند.
انواع مختلفی از رنگ وجود دارد که هرکدام برای رنگ آمیزی فضای داخلی محیط مورد استفاده قرار میگیرند. که قیمت اجرای هرکدام را در سال 1401 بررسی میکنیم.
رنگ روغن یکی از رایجترین انواع رنگ است. اگر بخواهید برای رنگ آمیزی فضای خود از این نوع رنگ استفاده کنید با قیمتی در بازه 35 تا 55 هزار تومان در هر متر مربع مواجه خواهید شد.
تعیینکننده قیمت نهایی این نوع از رنگ، به میزان مهارت نقاش آن و نوع زیرسازی که انجام میدهد، دارد. بنابراین پیشنهاد قیمت بالاتر یا پایینتر کیفیت نهایی را مشخص نمیکند. باید این دو عامل را درباره نمونه کارهای مجری رنگ آمیزی خود بررسی کنید.
رنگ پلاستیک دیگر نوع رایج برای نقاشی داخل ساختمان است. قیمت رنگ پلاستیک درجه یک بسته به نوع زیرسازی آن، برای هر متر مربع از 20 تا 40 هزار تومان متغییر است.
اگر میخواهید از رنگ آکریلیک برای رنگ آمیزی فضای خود استفاده کنید، قیمت آن بسته به نوع پرایمر و زیرسازی برای هر متر مربع 32 تا 50 متر مربع است.
قیمت اجرای هر متر مربع رنگ مولتی کالر، از 35 تا 45 هزار تومان متغیر است. این قیمت وابسته به نوع رنگ و کیفیت آن است. اجرای هر متر مربع رنگ بلکا بسته به نوع پوشش دیوار و کیفیت آن 30 تا 45 هزار تومان است.
پتینه کاری یکی از تکنیکهای اجرای رنگ است که در سالهای اخیر محبوبیت پیدا کرده است. قیمت اجرای هر متر مربع از آن بین 55 تا 90 هزار تومان است.
در عصری زندگی میکنیم که علم در تمام حوزهها پیشرفت کرده است و به بهبود کیفیت زندگی افراد کمک میکند. روانشناسی یکی از آنها بوده که شناخت تاثیر رنگ بر روان انسانها، یکی از دستاوردهای آن است.
افراد در ساختمانهای مسکونی و اداری بیشترین زمان را در طول روز میگذرانند. بههمین دلیل باید رنگ آمیزی فضای داخلی ساختمان طوری باشد تا کمترین آسیب مخرب را روی روان افراد بگذارد. انتخاب رنگ مناسب در اینجا اهمیت پیدا میکند.
انتخاب رنگ مناسب، تنها عامل کیفیت فضای داخلی ساختمانها نیست، بلکه مجری مناسب در کنار رنگ، نقش کلیدی را در کیفیت فضا دارد. منیب یکی از مجریانی است که میتواند این کیفیت را به شما هدیه کند.